Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
MenuLentekriebels? Het wordt weer tijd om je tuin of balkon lenteklaar te maken. Dat betekent niet alleen nieuwe plantjes potten, maar ook onkruid en groene aanslag verwijderen. Milieu Centraal geeft tips hoe je dat milieuvriendelijk doet.

Onkruid krabben en wieden kunnen we wel: 80 procent van de Nederlanders verwijdert onkruid met de hand en zonder gif. Maar bij groene aanslag grijp je misschien nog naar middelen als azijn, hout-as, zout, soda, groene zeep of chloor. Die middeltjes zijn helaas niet zo onschuldig als je misschien denkt: ze zijn schadelijk voor de bodem en het water.

Bodembedekkers tegen onkruid

Onkruid verschijnt vooral op kale plekken in de tuin. Het krijgt geen kans als je bodembedekkende planten in de tuin zet. Op plekken zonder planten kun je boomschors of houtsnippers strooien. 

Hogedrukspuit maakt probleem groter

Groene aanslag nestelt zich op tegels. Grijp liever niet naar de hogedrukspuit om het te verwijderen: dit maakt de tegels ruw, waardoor nieuwe aanslag juist sneller aangroeit. Schrobben met heet water is wél milieuvriendelijk. Gebruik geen bestrijdingsmiddelen, azijn of chloor: die zijn slecht voor de bodem, het water en soms ook voor de planten in je tuin. De beste tip is natuurlijk om niet te veel tegels in je tuin te leggen: dat scheelt je een hoop werk én is goed tegen wateroverlast. 

Bron: milieu centraal

    01-04-2018 00:00